Vanaaemast võib saada kiirlaenu sõltlane

Sel nädalal kirjutas Postimees, et Hansapanga eksjuht Priit Põldoja hakkab läbi säästukaardi laenu andma.

Vastloodud ettevõte COFI AS koos ETK Grupiga hakkavad edaspidi säästukaardi omanikele erinevaid finantsteenuseid pakkuma. Selleks loodi tütarfirma ETK Finants (53,7% ETK; 46,3% COFI).

Priit Põldoja Postimehe vahendusel:

ETK Finantsi eesmärk on pakkuda eraisikutele lihtsaid, paindlikke ja igapäevaeluks vajalikke finantstooteid, olles ise kliendi ja ostukoha lähedal. Säästukaardist plaanime välja arendada tarbijale soodsa ja mugava makse- ning finantseerimisvahendi.

Esialgu on ettevõttel plaanis välja tulla krediitkaardiga. Säästukaart on ETK andmetel taskus 316 000 eestimaalasel. Loodav krediitkaart hakkab maapiirkondades täitma pankade jäetud tühimikku.

Lisaks ütleb Põldoja Kaupmeeste Liidu artiklis:

Loodame saada 70 000-80 000 krediitkaardiklienti. See teeb umbes 25% kliendibaasist ehk on märkimisväärne saavutus. Aasta lõpuks investeerime 700 000 eurot (ligi 11 miljonit krooni) ja see peaks krediitkaardi turule toomise katma.

Juba praegu on ettevõte välja öelnud, et vaid krediitkaardiga ETK ja COFI ühisäri ei piirdu. Peale krediitkaardi suunatakse pilk väikelaenude ja kindlustusteenuse poole ning tulevikus peaks ETK Finants ka neid pakkuma.

Seega on Eesti pankadele, kiirlaenupakkujatele ja kindlustusega tegelevatele ettevõtetel peagi turul uus ja tugev konkurent.



Artikkel avaldatud 8. April 2011 kell 15:46.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.