Kohustuslik koolitus rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse alusel

Meie postkasti saabus huvitav küsimärke tekitav kiri:

Tuletame Teile meelde, et 07.augustil toimub kohustuslik koolitus Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise Seaduse alusel.

Mis tähendad Seaduse nõudlus?
Kellele kehtib Seaduse nõudlus?
Kes on kohustatud koolituse läbima ja saama ametliku sertifikaadi?
Millised on Seaduse mittetäitmise tagajärjed?

Programmiga saab tutvuda siin

Kõigepealt tekitas see küsimuse, et mida tähendab kohustuslik koolitus? Et kui sinna mitte minna rakenduvad mingid sanktsioonid? Vaevalt. Pisut alatu on koolituse korraldajate poolt seda “kohustuslikuks” kutsuda, kuigi tõsi ta on, et nimetatud seadus on palju kõneainet tekitanud ja samuti vastakaid arvamusi tõlgendamise osas. Nagu me oma eelmises postituses mainisime, plaanime ka ise sellest peatselt täpsemalt kirjutada. Ilmselt peeti silmas seda, et seaduse vastu eksinuid võib oodata kuni 0,5 miljoni kroonine trahv…aga see ei muuda koolitust sellegipoolest kohustuslikuks.

Järgnev küsimärk tekkis seoses kuupäevaga. Kirjas mainiti, et see toimub 7.augustil. Kiri ise aga saabus täpselt nädal aega hiljem! Õnneks on koolituse lehel kirjas, et see toimub oktoobri keskel, seega aega veel siiski on.

Samuti ei saa mainimata jätta, et koolituse sisu on üsna segane. Pärast paariminutilist ringiliikumist viidatud lehel ei saanud me oluliselt targemaks, et mis seal täpsemalt tegema hakatakse.

Kokkuvõttes on aga sellegipoolest positiivne näha, et laenupakkujatele mõeldud koolitusi korraldatakse. Samuti ei kahtle me, et mainitud ürituse lektor Arnold Tenusaar (Keskkriminaalpolitsei rahapesu andmebüroo järelvalvetalituse juhataja) oskab kindlasti väärt infot osalejatele jagada. Küll aga tuleks koolituse korraldajatel natuke oma infoedastusega seoses tööd teha ja seda lihvida.



Artikkel avaldatud 15. August 2008 kell 12:49.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.