Halénsi kataloogifirma annab ostuhimulistele laenu

Postimees Online kirjutab

Rootsi kataloogifirma Halénsiga seotud Haléns Finans AB pakub novembrist eestlastele väikelaenu 24-protsendilise aastaintressiga.

Rootsi kataloogifirma Halénsiga seotud Haléns Finans AB pakub novembrist eestlastele väikelaenu 24-protsendilise aastaintressiga.

Laenu saab kätte küll 48 tunni jooksul lepingutasuta ja tagatiseta, kuid Haléns Finans võib intressi poole pealt muuta, kirjutab Äripäev.

Paljudele Halénsist kaupu tellinud inimestele tuli teade, et on võimalik saada soodsat eralaen kuni 20 000 krooni. Kui laenata 20 000 krooni maksimaalseks ajaks viieks aastaks, peab iga kuu tagasi maksma 577 krooni. Kokku teeb see 34 620 krooni.

Ehkki laenaja pole kataloogifirma, vaid kuulub Halénsi ettevõtete gruppi Rootsis, poleks ka kataloogikaubamajal keelatud Eestis laenu pakkuda. Kuni tema või Haléns Finans eraisikutele hoiuseteenust ei paku, ta finantsinspektsiooni järelevalve alla ei kuulu. Pigem ongi risk Haléns Finansi pool.
Haléns Finans AB peadirektor Stefan Noderén selgitas eile Äripäevale, et neil on Rootsis tegutsemise 20 aasta jooksul head kogemused ka võlgade kättesaamisega, nii et see risk on kontrolli all.

Kirjutatud: 21. märts, 2007
URL: http://www.sms-laen.com/2007/03/21/halensi-kataloogifirma-annab-ostuhimulistele-laenu/
Loe lisa: SMS Laen Maailm



Artikkel avaldatud 30. December 2010 kell 22:26.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.