Autopant kütab kirgi

autopant

Pilt: dno1967

Paistab, et lõpuks on autopandi (autolaenu, autokiirlaenu) teema meedias rohkem kajastust saamas. Nimelt on jõudnud esimesed kurvad lood nii ajakirjandusse kui ka telesse. Samal ajal on näiteks Autopant OÜ klientide arv alates veebruarist kasvanud 2000 võrra (veebruaris 2009 oli see 3000, aprilliks 5000).

ERR vahendab Pealtnägija lõiku, kust jääb mulje, et autolaenu võtnud inimene on tõsiselt hammastrataste vahele jäänud. Ja kindlasti on see ühelt poolt tõsi. Samas jutu moraal seisneb ikkagi selles, et inimene ei mõelnud oma otsust läbi, ei lugenud läbi lepinguid, millele ta alla kirjutas ega reageerinud piisavalt kiiresti laenuandjapoolsele kommunikatsioonile / telefonikõnedele:

Raskustesse sattunud mees võttis auto tagatisel kiirlaenu pakkuvalt firmalt Autopant laenu. Kui mees laenu tagasimaksmisega hätta jäi, müüs firma auto maha.

Tulemuseks ongi, Kristo Heidok on jäänud oma kenast Audi A6’st ilma. See müüdi võlgade katteks maha.

Loo lõpus kommenteerib olukorda Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski, kes tõdeb, et tõepoolest on Kirsto alla kirjutanud lepingule, mille järgselt ei ole Autopant sisuliselt midagi valesti teinud. Intervjuu käigus ütleb Kristo, et ta ei arvanud, et asjad nii kiiresti käivad ning et ta ei uurinud laenu võttes, mis juhtub siis, kui ta ei suuda laenu tähtaegselt tagastada.

Samal ajal kui kiirlaenupakkujate tegevust reguleeritakse riiklikul tasandil hoolega, tundub et autolaenude pakkujad on jäetud tegutsema endiselt omapäi. Näis, kas ja kui kiirest riik nende tegevusse sekkub. Pealtnägija loo põhjal tundub, et vähemalt tüüptingimuste sätestamise osas tahetakse Tarbijakaitseameti poolt sekkuda juba õige pea.



Artikkel avaldatud 16. April 2009 kell 10:46.

kommentaar 2

  1. meelis kirjutas:

    Ise võtsin kuuks ajaks autolaenu. Protsent oli küll 10, kuid mulle sobis ja lahendas mure. Vastupidiselt üldlevinud kriitikale olen mina rahul. Kasutasin http://

    Admin: Kuna kommentaar on väga reklaami maiguga ja tundub, et laenupakkuja enda jäetud, siis eemaldasime lingi teenusepakkuja kodulehele.

    Kommenteeritud 07 Dec 2009 kell 13:56
  2. Pille kirjutas:

    soovisin ka autotagatisel laenu võtta Autopant OÜ-st ,aga kui mul paluti auto ümberregistreerida Autopant nimele, eelnevalt lepingut nägemata, siis tundus asi kahtlane, küsisin lepingut, aga anti kellegi teine leping, kus on tingimused kirjas, kui selle läbi lugesin, loobusin laenu võtmisest …

    Kommenteeritud 09 Oct 2011 kell 09:55

Postitusele viitavad: 1

  1. Kiirlaen.info blog - Interneti pandimajad, 20 Jul 2009 kell 11:08

    […] ohjeldamiseks ja nagu oleme varasemalt maininud, siis näiteks autolaenude pakkujate tegevus on üsna reguleerimata. Tööd justkui seaduse loojatel oleks, sest ega laenuturul tühja kohta ei sallita – kui ühest […]

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.