SMS laenu võtja kogemused ja õppetund

Müüdid

Kiire raha internetist. Foto: Christian Haugen

Jüri Pino kirjutab oma blogis kiirlaenude ja kasiinode positiivsest küljest, nimelt õpetlikkusest. Kui kiirlaen võeti ning see osutus veaks, tuleks sellest õppida ja edaspidi kiirlaenusid vältida. Ainult rumal ei õpi oma vigadest.

Liiga harva mõtlevad inimesed laenates, et laenul on hind, just täpselt nagu poes saial. Intressid, laenutasud, käsitlustasud, lepingutasud…teevad kokku hinna, mida tuleb laenu eest tagasi maksta.

Jüri kirjutab, et laenamise otsuse teeb laenaja ikkagi ise, keegi ei sunni teda selleks.

Püssiga aeti või? Topless tellereid-haldureid, kes sületantsu teevad, lubati või? Hih.

Laenu võtmise otsust ei tee inimesed alati vajadusest, mõnikord on selleks ka lihtsalt suur huvi midagi uut ära proovida. Just huvi ja sügelus uut teenust proovida oli just Jüri ajendiks mõni aasta tagasi SMS laenu prooviks võtta:

Oli mingi selline aeg, kui kiirlaene just sõimama hakati. Küll on ikka pahad ja… Mille tegelik tulemus oli, et neist said teadlikuks ka inimesed, kes isegi polnud kiirlaenudele mõelnud. Nüüd mõtlesid ja arvatavasti leidus veel mõnigi minusugune loll, kes tahtis proovida – kas see tõesti nii lihtsalt käibki.

Mina närisin mitu päeva küüsi, ehkki kuskil sisimas väike saba ja sarvedega mina oli juba ammu nentinud: pane tähele, Jüri, sa võtad selle laenu… võtad, võtad… kas ma sind, turakat, ei tunne…

Ja nii läkski. Uudishimust ja kõige pisem-odavam laen. Et mis siin ikka kaotada on… nii väga… peale igasuguse usaldusväärsuse.

Piiks-piiks.

Ja tuligi, reo!

Ja kohe tuli ka teade, et, vaata, kallis kunde, aga tagasi pead sina maksma hoopis rohkem!

Mida võib võtta kui hinnalipikut kauba küljes. Tahtsid raha, said, see maksab nii palju, külastage meid aga jälle.



Artikkel avaldatud 25. September 2010 kell 10:46.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.