SMS-laenu kasvamisest ja inkassost

Tartu Postimehest võis mõni aeg tagasi lugeda artiklit selle kohta, kuidas SMS-laen paisus kui pärmitaigen.

Marit Rumm on olnud “väga kena”, et on oma lugu teistega jaganud. Tegemist on järjekordse hea näitega sellest, kuidas kiirlaenu võtmine pole olnud läbi mõeldud. Artiklis mainib nüüdseks võlgniku staatuses Marit, et ei tahtnud kusagil mujalt raha küsida ja seejärel mainib, et kui laen oli juba võetud “läks see korraks meelest ära”. SMS-laenu võtmise ära unustamine ei ole asi, mis tõotab head lõpptulemust…

Inkassofirma käitumine tundub Rummide selgituste põhjal tõesti jõhker ja ebakorrektne. Nii tähtsad teated, nagu seda on võlateated, võiksid/peaksid ikka tulema tähitud kirjana.

Huvitaval kombel on SMS Kiirlaen OÜ poolt vaadatuna asi natuke erinev – ilmselt on nende poolt laenu tegeliku võtmise kuupäev ka korrektselt dokumenteeritud. See, et kuu aega pärast tagasimaksmise tähtaja ületamist antakse asi edasi inkassosse, on tegelikult üsna mõistlik laenuandja vaatevinklist.

Unustame korraks asjaolu, et tegu oli kiirlaenuga:
Ütleme, et tegu oli mingi postimüügi kataloogist tellitud ja liisingusse võetud tootega. Teie klient ei maksa teile õigeaegselt raha ära. Mida te teeksite? Ootaksite raha kuu või kaks või koguni aasta? Oskab keegi öelda, kuidas see raha “inimlikumal” viisil ja mõistliku aja jooksul kliendi käest tagasi saada?

Tsitaat artiklist:

“Loomulikult soovitab Rosenthal SMS-laenu võtjatel eelkõige enne SMS-laenu võtmist mõtlemisega tegeleda.”

Just seda sama soovitame ka meie! Enne laenamist tuleb mõelda::

  • Kas on üldse hädasti laenu vaja?
  • Kelle käest laenata? Sõpradelt, pereringist, kiirlaen, arvelduskrediit, väikelaen või krediitkaart?
  • Minnes kiirlaenamise teed, valige enda jaoks sobivaim. Tundub küll uskumatu, aga tegelikult on igal laenupakkujal omad eelised ja puudused. Siinkohal aitab Kiirlaen.info otsingumootor.

Lõpetuseks lisaks, et varem või hiljem jõuavad sarnaselt maksmata kiirlaenudele nii kõik maksmata krediitkaardid kui ka mobiiliarved inkassodesse. Juhul muidugi kui võlg ulatub teatud piiridest üle, et sellega on mõtet üldse tegeleda…

Ja samuti soovitaks pärast laenuvõlgadesse sattumist ajakirjanikega lahkelt suhtlema asudes mõelda, kas me ikka tahame, et nimi avalikult sellise artikliga seonduvalt otsingutest välja tuleb? See märk ei kao kuhugi.



Artikkel avaldatud 17. June 2008 kell 8:31.

Postitusele viitavad: 1

  1. Kiirlaen.info blog - Triin Pillarti lugu - pisilaenuga võlaorjusesse, 09 Apr 2009 kell 14:18

    […] otsima infot pereliikmete kohta, vaatab vastu selline mustav lugu minevikust. Kunagi varasemalt juhtisime sellele teemale samuti tähelepanu, end kordaks üle, et selline märk ei kao kuhugi ja on kurb näha, et ema halbadest otsustest […]

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.