Järjekordne kiirlaenu võlg

Aeg läheb edasi, aga probleemid jäävad samaks. Hiljuti postitas Perekooli foorumisse teate inimene, kes hädas kiirlaenu võlaga. Lugu on üsna tüüpiline ja õpetlik, mistõttu toome ta siin uuesti välja:

Ütlen kohe ära, et kritiseerima ei ole vaja hakata. See on praegu viimane mida vaja. Niisamagi väge helb tunne.
Probleem siis selline, et võtsin laenu summas 3000.- kahe kuu peale. Kokku pidin tgasi maksma 4200.-
Tagasi maksin ühe osamaks ehk siis 2100.- ja veel igasugu laenu pikendamise tasusid. Olude sunnil jäi kahjus teine osamakse tasumata. Praegu kui vaatama läksin et kui suur summa siis on selgus, et summa on ligi 7500.-. Selge on see, et ühe korraga ma seda tagasi ei suuda maksta. Üritasin siis sõlmida maksegraafikut ja selle järgi tuleb lõppkokkuvõttes tagasimakstavaks summaks 18000 ja natuke peale.
Küsimus siis ongi selline, et kas nad võivad sellist summat nõuda. Olen nagu kuskilt kuulnud, et maksimaalselt võib nõuda kahekordse laenusumma. Oleks väga tore, kui keegi oskaks aidata, või nõu anda, kust ma selle kohta infot saaksin.

Soovitusena öeldakse, et maksta tuleks antud juhul ära põhivõlg ja samapalju intresse. Seejärel vaevalt laenuandja kohtusse läheb, kuna tõenäoliselt ei mõisteta välja intresse, mis ületavad põhivõlgnevuse suurusjärgu ja maksta tuleks neil kohtukulud.

Ja loo moraalina tuuakse välja, et graafikus on vaja kokku leppida kohe, kui on selge, et maksepäeval pole niipalju raha maksta. Siis ei teki selliseid probleeme. Ei ole keeruline teha telefonikõne laenuandjale ja öelda, et hetkel ei saa maksta. Ootamine ei tee asja paremaks.

Loe lisaks: Abiks laenajale



Artikkel avaldatud 30. June 2010 kell 23:35.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.