Hansapanga kolme kuu kasum ulatus ligi miljardi kroonini

Kas teie kujutate ette kui suur summa on miljard krooni? Ma kardan, et ma seda päris täpselt ei adu. Mida me tänasest uudisest välja lugeda võiksime?

  • Aasta jooksul on Hansapanga Grupi käive kasvanud 39%.
  • Selle aja jooksul on Hansapanga kasum kasvanud 37% (vägagi hea saavutus).
  • Laenude väljastamine on langenud
  • Üle 60 päeva tasumata laene on kokku üle 400 miljoni krooni (huvitav kui suur osa nendest tasumata laenudest on päris Eesti turult?)

Päris kahju on, et Hansapank enam Tallinna börsil ei ole noteeritud. Väga hea aktsia oleks investeerimiseks 🙂

Allpool toon ära ka Eesti Päevaleht Online-is avaldatud uudise ka:

Hansapanga Grupp teenis kolmandas kvartalis Eestis veidi enam kui 960 miljonit krooni puhaskasumit, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes veerandi võrra enam.

Hansapanga teatel oli grupi kolmanda kvartali puhaskasum Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa turul kokku ligi kaks miljardit krooni, kasvades aastaga 37%.

Grupi käive oli üle nelja miljardi krooni ning see on aasta jooksul tõusnud 39%. Hansapanga käive Eestis oli 1,6 miljardit krooni ning kasv 34%.

Pangagrupi Eestis välja antud laenude maht suurenes kolmandas kvartalis üle kuue miljardi krooni ehk 5%. Üle 2,5 miljardi krooni kulus eluasemelaenude rahastamisele ning üle 2,3 miljardi krooni ettevõtete finantseerimiseks. Hansapanga laenuportfelli maht oli kolmanda kvartali lõpus 112,6 miljardit krooni.
“Laenuportfelli aastane kasv on 2007. aasta kolmanda kvartali lõpus 2007. aasta esimese kvartali lõpuga võrreldes langenud 46%-lt 32%-ni,” seisab panga kvartaalses aruandes.

Klientide hoiuste maht kahanes kolmandas kvartalis ligi miljardi krooni võrra, kasvades aastaga siiski 17% ning olles kokku 68 miljardit krooni.

Klientide üle 60 päeva tasumata laenusid oli Hansapanga Grupil 30. juuni seisuga Eestis kokku üle 400 miljoni krooni.

Hansapanga Grupp tõdeb, et on nii laenude kui hoiuste puhul Eestis turuosa kaotanud.

Kirjutatud: 24. oktoober, 2007
URL: http://www.sms-laen.com/2007/10/24/hansapanga-kolme-kuu-kasum-ulatus-ligi-miljardi-kroonini/
Loe lisa: SMS Laen Maailm



Artikkel avaldatud 30. December 2010 kell 23:50.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.