SMS-laenude andjatel jagub kliente ja mahud kasvavad

SMS-laenude andjad klientide puuduse üle ei kaeba, laenutähtaja ületab nende klientidest 5-10 protsenti, mis on suurusjärgu võrra rohkem kui pankadel.

“Meilt võtab iga päev keskmiselt 3000 krooni kaupa laenu 300 inimest, mis tähendab, et suudame pakkuda suurpankadest ja konkurentidest paremaid tingimusi. Samuti ei teki inimestel sellise summa tagasimaksmisega üldjuhul probleeme, sest seda tehakse tavaliselt järgmisest kuupalgast,” vahendas SMS Laen OÜ ettevõtte tegevdirektori Aaro Sosaare sõnu. Tema sõnul on endiselt väga populaarsed laenusummad 1000 ja 3000 krooni.

SMS Laen kolmekordistas aastaga mahu

SMS Laen OÜ väljastatud laenude kogumaht on kasvanud võrreldes 2006. aasta septembri ja oktoobriga üle kolme korra. Väljastatud laenude kogumaht ulatus tänavu 10 kuuga 200 miljoni kroonini.
“Kuigi Eesti Panga ja suurte kommertspankade statistika näitab laenuvõtmise vähenemist tervikuna ning ka laenumaksetega järjest sagedasemat hilinemist, on interneti teel ja SMSiga võetavate laenude turg veel kasvujärgus,” ütles SMS Laen OÜ tegevdirektor.

Hinnanguliselt on SMS Laenu turuosa Eesti väike- ja kiirlaenude turul üle 55%.

Sosaare sõnul jääb laenu tähtajaks tagasimaksmisega hätta umbes 5% laenuvõtjatest. Neist umbes kaks kolmandikku maksab laenu kolme kuu jooksul vastavalt sõlmitud kokkulepetele tagasi.
SMS Moneyl päevas 60-80 laenuvõtjat

SMS Money juhatuse liige Aleksandr Kostin rääkis, et nendelt saab ühe päeva jooksul SMS-laenu umbes 60-80 inimest. “Meil ei ole väga suur firma, seega meie jaoks on see tulemus hea,” ütles Kostin.
Praegu pakub SMS Money pikaajalistele klientidele kuni 3000 krooni laenu ja uued kliendid saavad kuni 2000 krooni laenu, rääkis Kostin, kelle sõnul kasutatakse maksimaalse summa võtmise võimalust agarasti.
Detsembrist lubab SMS Money Kostini sõnul klientidele kuni 4000 krooni SMS-laenu andma hakata.
Laenutähtaja ületavad Kostini teada umbes 10% SMS-laenajatest, nende umbes 1% venitab maksmisega sedavõrd kaua, et minnakse võla sissenõudmiseks kohtusse.

Raha24 tegevjuhi Urmo Kokmanni sõnul eelistatakse nendelt laenates keskmisi ja väiksemaid summasid. Suuremaid summasid, mida Raha24 SMS-laenuna pakub, saab laenata ainult eelneva internetipõhise registreerimise alusel.

Kirjutatud: 28. november, 2007
URL: http://www.sms-laen.com/2007/11/28/sms-laenude-andjatel-jagub-kliente-ja-mahud-kasvavad/
Loe lisa: SMS Laen Maailm



Artikkel avaldatud 31. December 2010 kell 0:03.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.