Miks jõustunud netikasiinode blokeering halb on ja kuidas olukorda seadusandlikult paremaks muuta?

Tsenseeritud

Pilt: CyberTech News

Jaanus Kase on oma blogis avaldanud väga asjaliku mõttekäigu teemal miks on netikasiinode blokeerimine praegusel kujul halb ja kuidas seda paremaks teha?

Soovitame kindlasti selle kirjatükiga tutvuda neil, kelle jaoks antud teema oluline on. Eestis ebaseaduslike hasartmängude veebilehtede nimekirjaga võib tutvuda meie varasemas blogikandes (nimekiri vastupidiselt EMTA kodulehe andmetele klikitav).

Toome siinkohal välja Jaanus Kase artiklis väljapakutud ettepanekud olukorra paremaks muutmiseks:

  • Lõpetada netikasiinode blokeerimine DNS-tasemel või mõnel muul tasemel, mis häirib ja moonutab Interneti kui infrastruktuuri toimimist. Selle asemel tegeleda rohkem raha liikumise ja maksevahendite jälgimise ja muu sarnasega, millel on vähem avalikke negatiivseid kõrvalmõjusid.
  • Uurivas ajakirjanduses näha sisulist lugu, mis näitab, kas kõiki netikasiinosid on käsitletud võrdselt või tuleb kuskilt siiski ebaausa või ebaseadusliku tegevuse hõngu.
  • Eesti poolt EL-is esitatud ettepanekuid, kuidas ühitada netikasiinode piirangud Euroopa piiranguteta siseturu ja kodanike vaba liikumise ideega.

Omaette huvitav teema on arenemas artikli kommentaarides, kust tuleb välja, et Starman on oma klientidele rakendanud online kasiinode blokeeringu mitte DNS kaudu nagu Maksu- ja Tolliamet ette kirjutas, vaid IP järgselt. Kui see asi nii on, võib Starman sattuda peagi kõva tule alla.

Samuti lisame artiklist paar temaatilist otseviidet seotud lehtedele:



Artikkel avaldatud 21. March 2010 kell 15:08.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.