Millised kiirlaenupakkujad kasutavad Eesti Posti isikusamasuse tuvastamise teenust?

Eesti Posti pakub mitmetele kiirlaenupakkujatele teatavasti isikusamasuse tuvastamise teenust. Oleme sellest teemast varasemalt paar korda kirjutanud (Eesti Posti, R-Kioski ja kiirlaenude pakkujate ühine koostöö, Eesti Post – isikusamasuse tuvastamist pakkuvad kontorid) ning kuna viimasest ülevaatest on palju aega mööda läinud, siis uurisime seda teemat ka 2010 aasta mai seisuga.

Teatavasti Eesti Post oma kodulehel seda teavet ei edasta, ilmselt ei soovita antud teemaga end lihtsalt siduda. Ainuke info on artikkel, mis sätestab, et laenusid Eesti Post ei väljasta, vaid pakub lihtsalt isikusamasuse tuvastamise teenust.

20.mai 2010 seisuga pakub Eesti Post isikusamasuse tuvastamist järgnevatele ettevõtetele (kaubamärkidele):

Laenu võtmiseks ja kliendiks hakkamiseks tuleb esimese sammuna teha laenupakkuja kodulehel omale kasutajakonto, seejärel minna Eesti Posti kontorisse (või laenupakkuja kontorisse), misjärel kasutajakonto aktiveeritakse ja saab hakata laenu võtma.

Time Finans puhul on erisuseks see, et esimese sammuna tuleb minna laenupakkuja kontorisse, sealt võtta avaldus ja sellega Eesti Posti kontorisse minna. Pärast Eesti Postis isikusamasuse tuvastamist saab edasi tegutseda analoogselt teiste laenupakkujate mudelitele – alustada laenu taotlemist.



Artikkel avaldatud 20. May 2010 kell 8:04.

Kommenteeri

Kommenteerimiseks pead olema sisselogitud.